Löfbergs Fair - Vi älskar hållbart kaffe

Nu har vi äntligen Löfbergs Fair mellanrost i vårt sortiment. Det är både ett ekologiskt odlat kaffe samt certifierat av Fairtrade vilket är en oberoende produktmärkning med fokus på mänskliga rättigheter.

Fairtrade smakar gott

Märkningen ger förutsättningar för odlare och arbetare i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Genom att köpa Fairtrademärkt kaffe motverkar du barnarbete, miljöförstöring och diskriminering. Du främjar organisationsrätten och demokratin och ser till att odlare och arbetare får bättre betalt.

Fairtrade bidrar till att odlare och anställda får bättre kunskap om sina rättigheter. De får också större försörjningsmöjligheter och en stärkt position på världsmarknaden genom bland annat utbildning, kriterier och kontroller. Fairtrade-systemet bygger på internationella kriterier, som producentorganisationer måste uppfylla. De handlar bland annat om minimipris och minimilön, organisationsfrihet, demokratiutveckling och förbud mot tvångs- och barnarbete.

 

Ekologiskt kaffe - Gör det enkelt för dig att göra skillnad 

Kaffebönorna fått växa och mogna utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel. Arabica-bönorna är handplockade på noggrant utvalda kooperativ i Syd- och Centralamerika. 

Studier visar att ekokaffe bara släpper ut en tredjedel så mycket växthusgaser som konventionellt kaffe. Kaffe är en av världens mest besprutade grödor. Bara om du väljer ekologiskt kaffe kan du vara säker på att få ett kaffe som odlats utan kemiska bekämpningsmedel. Väljer du detta så läcker det inte ut några kemikalierester i vattendragen från dessa odlingar. Odlarna och lantarbetarna slipper utsättas för hälsorisker och du själv minskar mängden kemikalier i din kropp.

 

Välj hållbarhet!

Vilket kaffe vi väljer att dricka påverkar djur, natur och människor. Kaffet vi konsumerar påverkar också livet för människorna som arbetar på kaffeodlingarna i runtom världen. Välj ekologiskt kaffe, alternativet är självklart, så får du ett kaffe som smakar och gör gott! 

Beställ Löfbergs Fair här hos oss, säljs styckvis, en platta innehåller 12 paket.